Passion för
trädgård

som skänker glädje länge

Cangård Trädgård & Design utgår från Helsingborg och drivs av mig, Emelie Cangård. Min erfarenhet av trädgård sträcker sig tillbaka till tidiga tonåren när jag arbetade extra på plantskola och spenderade ledig tid med att planera och arbeta i familjens och släktens trädgårdar. Något som senare resulterade i en hortonomexamen (MScs) från Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp och några år senare, kurser inom trädgårdsdesign vid Trädgårdsakademin.

Företaget Cangård Trädgård & Design registrerades i början av 2018. Efter 17 utvecklande år inom frukt och grönt-branschen, bland annat som kvalitetsexpert, utbildare och produktutvecklare, valde jag så äntligen att ta steget och starta eget.

Här får jag till fullo använda mitt kreativa sinne och mina kunskaper om trädgård och växter. Men också nyttja mina erfarenheter som driven, kvalitetsmedveten projektledare och skapa något vackert och hållbart till glädje för andra. Att få bygga något eget från grunden och att få arbeta med mitt livs passion trädgårdar, det är stort, spännande och superkul

Kontakt

emelie@cangard.se
0708-398299

Livet i min trädgård

Vintern 2013 flyttade vi in i vårt hus. Jag var tvungen att nypa mig i armen, en gammal vitputsad gård från 1800-talet med en tomt på nästan 2000 kvm. 

Trädgården var vacker men vildvuxen och snart började drömmarna ta form. Det första som behövde göras var att röja en hel del oönskade växter som letat sig in. Då pratar jag inte bara om 30 meter kirskål och 6 kvm brännässlor utan även självinflyttade större träd och buskar. 

Medan jag grävde och röjde växte drömmarna. En ny köksträdgård med odlingslådor anlades våren 2015. Den fick ersätta ett gammalt potatisland fyllt med smultron, oregano, men framförallt diverse envisa ogräs. Även den anslutande rosrabatten och perennrabatten fick sig en uppfräschning och rensning. Den lilla gången av sjöstensplattor genom oreganosnåren grävdes upp och en ny bredare gång med singel och trampstenar tog plats och vi fick en naturlig väg ut genom trädgården. El drogs fram och armeringsportaler svetsades samman. Stopp. 

2016 var året då livet påkallade min uppmärksamhet och tvingade mig sänka tempot, mina superkrafter tog slut. Mina 2 små barn, min man, min karriär, min trädgård och mitt ego, jag räckte inte till överallt. Jag lämnade inte trädgården, men jag lät den ta hand om mig ett tag, istället för tvärtom. Trädgård är läkande. 

Det kan vara klokt att inte skynda fram med en trädgård, att låta ideér på hur man vill ha det få ta sin tid, att fundera över olika alternativ. Men framförallt att sätta en långsiktig plan att arbeta efter, med en prioriteringsordning på de olika delarna.  Den tiden fick jag och när energin kom tillbaka fortsatte jag arbetet att skapa min och andras drömträdgårdar. Följer ni mig på instagram kan ni få ta del av mina trädgårdar där. @cangardgarden