Trädgårdsdesign

skräddarsydda lösningar för dina behov

Min utgångspunkt vid varje möte är att få fram vad just du är ute efter och din stil, för att sedan matcha det med de de rådande förutsättningarna. Så skapar jag vackra, hållbara trädgårdar att njuta av i många år. 

Att skapa en drömträdgård kräver inte bara problemlösning, nytänkande och känsla för estetik. Utan även en gedigen kunskap om växter, deras olika lämplighet och behov i just din trädgård. Vi står för denna fallenhet och kunskap.

Jag offererar skräddarsydda lösningar för dina behov. Allt från enstaka rabattkompositioner till kompletta underlag för en hel trädgård, att sätta i händerna på en anläggare.

Anlitar du Cangård Trädgård & Design, får du även tillgång till vårt nätverk av duktiga anläggare, hantverkare, jordtillverkare och växtleverantörer. Tillsammans skapar vi drömträdgårdar. 

Vet du inte riktigt var du ska börja, följer här några exempel utifrån behov, intresse och kunskap. 

Processöversikt designuppdrag

 1. Efter en första kontakt, ringar vi in ert behov och omfattning av uppdraget. Jag skickar en checklista som du/ni går igenom. Svaren gör att jag lättare ser era behov, ambitioner och visioner. Vill ni ses fysiskt, är ni alltid välkomna till min trädgård för ett första möte där jag kan visa exempel och berätta mer.
 2. Vi möts i er trädgård och går igenom den ifyllda checklistan samt en ev. budget. Jag dokumenterar trädgården, huset och omgivningarna. *
 3. Ni beställer en tomtkarta från kommunen. Kartan förstorar ni sen upp till skala 1:100, alternativt 1:200. Om tomten är väldigt stor, i lämplig skala för A3. På kartan markerar ni själva ut mått/placering av byggnader, träd etc som ska behållas, såvida inte mätning läggs till uppdraget.
 4. Ni skickar över karta och uppgifter. Jag sätter igång den kreativa skapandeprocessen.
 5. Vi träffas hemma hos mig för att gå igenom utkast och välja designspår
 6. Jag färdigställer uppdraget
 7. Vi träffas avslutningsvis för överlämning och genomgång i er trädgård.

*Väljer ni efter det första besöket i er trädgård, att inte fullfölja uppdraget, debiteras en rådgivning.

Trädgårdsdesign - formgivning

I grundpaketet fokuserar jag på form, funktion och stil.  Passar er som inte vet var ni ska börja men vill ha en fast plan att följa vid anläggandet och är intresserade av trädgård. Jag tar fram en svartvit ritning över er trädgård som tydligt visar övergripande former och placeringar av tex, häckar, gångar, rabatter, sittplatser eller ett poolområde. Därefter görs en färglagd illustration för att lättare förmedla känslan och färger tillsammans med en kortare beskrivning av trädgården. Till detta får ni förslag på några av designens karakteristiska material och växter. Material och växter presenteras i text och bild. Du får en enkel illustrativ vy-skiss över utvald del. Slutdesignen görs i lämplig skala (A3-format), överlämnas och presenteras vid det avslutande mötet. 

Pris enl offert.  3 månaders kostnadsfri rådgivning per mail ingår.,

Trädgårdsdesign- formgivning, växter och material

Detta är design-paketet som ger er formen, funktionerna och karaktären men även mer utförliga detaljer. Ni får en komplett lista med namn och bild över alla växter, markmaterial, deras färg och mönster, samt förslag på jordförbättrande åtgärder. Det ingår enklare vy-skisser över utvalda delar som tydligare visar det upplevda resultatet. En beskrivande text över trädgårdens delar, samt kortfattade skötselråd. Detta paket ger ett bra, tydligt  dokumenterat material att arbeta efter, oavsett om ni väljer att anlägga själva eller om ni anlitar en anläggare. Slutritningen görs i lämplig skala (A3-format), överlämnas och presenteras med övrigt material, vid det avslutande mötet. 

Det är möjligt att i efterhand välja tilläggstjänster som tex belysningsplan, planteringsplan, växtbeställning.

Pris enl offert. 6 månaders kostnadsfri rådgivning per mail ingår

Trädgårdsdesign plus

För dig som vill gå all in. Utöver det som ingår i standardpaketet levereras även en belysningsplan för din trädgård med en beskrivning på ljusupplevelsen och förslag på armaturer. Belysningspunkterna är markerade på planritningen. En planteringsplan där jorddjup, antal plantor och planteringsavstånd förklaras i text och bild. En skötselplan för trädgårdsåret, samt att du får hjälp med att ta in offerter och beställa växter, lämnar inte något åt slumpen.

Pris enligt offert. 12 månaders kostnadsfri rådgivning via mail ingår.

Tilläggstjänster

 1. Belysningsplan
 2. Uppmätning av tomt
 3. Uppmätning av höjdskillnader
 4. Komplett växtlista
 5. Planteringsplaner med plant-antal, avstånd och placering
 6. Växtinköp
 7. Planteringshjälp
 8. Skötselarbete

Timtaxa arkitekt/konsultarbete 850 kr/h.

Timtaxa praktiskt arbete 600 kr/h ink moms*

Utanför 2 mils radie från Helsingborg tillkommer kostnader för restid och milersättning.

Reskostnad/tid med 500kr/tim.

Milersättning/bilkostnad med 50kr/mil

* för skötselarbete finns möjlighet att nyttja RUT-avdraget